Printer Friendly Version Посета амбасадора Перишића Сао Томе и Принципеу @ 18 June 2022 09:49 PM

Амбасадор Србије у Анголи Милош Перишић, који је на нерезидентној основи покрива и ДР Сао Томе и Принципе, је након предаје акредитива председнику Сао Томе и Принципеа имао низ билатералних сусрета са министрима одбране, спољних послова, пољопривреде, омладине и спорта као и са директором Дирекције за туризам те земље.

У разговорима је констатовано да Србију и Сао Томе и Принципе веже вишедеценијско пријатељство које датира још од почетака борбе за независност те острвске државе. Разматране су могућности за сарадњу и пружање помоћи Србије у областима одбране, пољопривреде, туризма и спорта. Договорено је да се пригодним манифестацијама обележи 45 година од успостављања дипломатских односа између две земље.

Саотомејски званичници су изразили захвалност због стипендија које користе њихови студентиу оквиру пројекта ''Свет у Србији'' и изразили очекивање да ће у наредном периоду број њиховим студената у Србији бити увећан.

Амбасадор М.Перишић је изразио посебну захвалност властима Сао Томе и Принципеа на подршци територијалном интегритету и суверинитету Републике Србије.