Printer Friendly Version Честитке председника Румуније, Републике Анголе и Републике Кубе @ 13 April 2022 01:01 PM

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитке поводом победе на председничким изборима и од председника Румуније Клауса Вернера Јоханиса, Републике Анголе Жоаоа Мануелa Гонсалвешa Лоуренса и председника Републике Кубе Мигелa Марије Диас-Канелa Бермудеса.

„Имајући у виду традиционалне румунско-српске пријатељске односе, чврсто сам уверен да ће наш дијалог у наредном периоду допринети интензивирању билатералних односа и учвршћивању стабилности, као и обезбеђивању одрживог развоја нашег региона“, написао је председник Румуније и додао:

„Румунија остаје вољна да подели сопсптвено искуство у постизању стратешког циља Републике Србије, приступање Европској унији, који настављамо активно и доследно да подржавамо. У том смислу, подстичемо наставак реформског процеса, јачање владавине права и унапређење добросуседских односа, као израз непоколебљиве привржености Ваше земље европским принципима и вредностима. Такође, изражавам наду да ћемо кроз отворени дијалог заједно налазити решења која ће обезбедити напредак у европском духу у погледу положаја особа које припадају нашим сродним мањинама“, наводи се у честитки председника Румуније Клауса Вернера Јоханиса.

Победу на изборима председнику Вучићу честитао је и председник Републике Анголе Жоао Мануел Гонсалвеш Лоуренсо:

„Народ Србије Вам је поново поклонио поверење како бисте наставили да водите нацију, уз уверење да ће под Вашим вођством у овом новом мандату, напредак који је Србија остварила бити проширен и на све главне области у животу Ваше земље“, наводи се у честитки председника Републике Анголе и додаје да „Ангола има велики интерес у наставку јачања веза пријатељства и сарадње са Србијом као кључним партнером“.

Председник Републике Кубе, Мигел Марија Диас-Канел Бермудес, честитао је председнику Републике Србије Александру Вучићу „у име кубанске Владе и народа“.

„Користим прилику да поновим вољу за наставком јачања традиционалних веза пријатељства и сарадње између Републике Кубе и Републике Србије“, наводи се у честитки кубанског председника Диас-Канела Бермудеса.

Извор/Фото: www.predsednik.rs