Printer Friendly Version Србија донирала 50.000 доза антиковид вакцина Анголи @ 23 August 2021 07:27 AM


Министар спољних послова Србије Никола Селаковић потписао је данас са министарком здравља Анголе Силвијом Лутукутом уговор о српској донацији 50.000 доза Спутњик В вакцина против вируса корона.

Селаковић је том приликом изјавио да су односи Србије и Анголе пријатељски и братски, и да се ослањају на дугу традицију узајамне подршке наших земаља кроз историју.

„Имамо веома висок потенцијал за развој односа на разним пољима. Један од циљева је био, не само да потпишемо уговор о донацији вакцина, већ и да уговоримо до краја године састанак наших председника“, рекао је Селаковић.

Шеф српске дипломатије је изразио уверење да ће након сусрета на највишем нивоу односи Србије и Анголе бити додатно унапређени.

„Постоје многе области у којима то може бити учињено, на пољу економије можемо унапредити сарадњу у производњи хране, размени технологија у пољопривреди, инфраструктури, телекомуникацијама, фармацеутској индустрији…“, констатовао је Селаковић.

Било би, како је поручио, корисно да се, упоредо са сусретом председника, одржи и пословни форум, јер би то била одлична прилика да пронађемо и додатни простор за сарадњу.