Printer Friendly Version Сусрет МСП РС Н.Селаковића са потпрседником Р.Анголе @ 4 July 2021 06:15 PM

03. јул 2021. године

Селаковић: Вишедеценијско пријатељство Србије и Анголе


Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је у Лусаки са потпредседником Анголе Борнитом де Соузом.

Министар Селаковић је оценио да су билатерални односи Србије и Анголе врло добри и развијени, подсетивши на историјско пријатељство које датира из времена бивше Југославије.

Шеф срске дипломатије поручио је да председник Србије Александар Вучић велику пажњу придаје унаређењу сарадње са афричким земљама, нарочито онима за које нас веже вишедеценијско пријатељство и, с тим у вези, разговарано је о посети председника Анголе Србији и значају за укупне односе две земље.

Саговорници су разговарали и о интензивирању политичког дијалога, јачању економске сарадње, али и сарадњи у области образовања. Министар Селаковић је истакао да је ове године Србија дала Анголи десет стипендија за студирање у нашој земљи, у оквиру програма „Свет у Србији“.

Селаковић је посебно захвалио Анголи на принципијелном ставу и непризнавању једнострано проглашене независности тзв. „Косова“ , и снажној подршци коју нам та земља пружа у међународним организацијама.