Printer Friendly Version Захвалност Анголи на принципијелној позицији и подршци територијалном интегритету Републике Србије @ 31 October 2018 04:17 PM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, током посете Луанди (15/16.10.2018.), имао je веома садржајан разговор са анголским колегом Мануелом Домингош Аугуштом.

У пријатељском разговору министри су разменили мишљења о текућим спољнополитичким активностима и процесима у Африци, Европи и шире.

Саговорници су се подсетили и на изузетно пријатељске билатералне односе између Београда и Луанде који датирају још из периода борбе народа Анголе за ослобођење од колонијалних власти.

Два министра су оценила да је потенцијал за развој привредних капацитета изузетно повољан за успешан наступ српске привреде јер је фокус развоја Анголе пољопривреда и пратеће индустрије.

Министар Дачић изразио је захвалност министру спољних послова Анголе за принципијелну позицију Анголе у подршци територијалном интегритету Републике Србије и принципима међународног права и позвао је анголског колегу да у најскорије време званично посети Србију.