Printer Friendly Version PREDSEDNIČKI IZBORI @ 4 March 2017 10:29 AM

RASPISANI PREDSEDNIČKI IZBORI – OBAVEŠTENJE ZA BIRAČE

 

O B A V E Š T E NJ E
ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK PODATKA O TOME DA ĆE BIRAČ GLASATI U INOSTRANSTVU

 

Obaveštavamo da će se izbori za predsednika Republike Srbije održati 2. aprila 2017. godine.

Tim povodom, obaveštavaju se birači - državljani Republike Srbije koji imaju boravište u Republici Angoli da mogu posredstvom Ambasade Republike Srbije u Luandi, najkasnije do 11. marta 2017. godine, podneti zahtev da se u Jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim predsedničkim izborima glasati u inostranstvu, odnosno u Ambasadi Republike Srbije u Luandi.


Da biste ostvarili svoje biračko pravo i glasali na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije potrebno je:

1. Da se prijavite za glasanje u Ambasadi Republike Srbije u Luandi


Na formularu (u prilogu obrazac koji možete preuzeti na: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_glasanje_u_inostranstvu.doc) koji, zajedno sa fotokopijom pasoša Republike Srbije, treba da dostavite Ambasadi najkasnije do 11. marta 2017. godine.


2. Da budete upisani u Jedinstveni birački spisak u Srbiji


Svoj status u centralnom Jedinstvenom biračkom spisku, koji vodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, možete proveriti na veb sajtu: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal unošenjem svog jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG).


Ukoliko niste upisani u Jedinstveni birački spisak, uz zahtev za glasanje u inostranstvu (u prilogu obrazac koji možete preuzeti na: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_glasanje_u_inostranstvu.doc), molimo da nam istovremeno dostavite i zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak (u prilogu obrazac koji možete preuzeti na: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_upis_u_biracki_spisak.doc). Zakonom o Jedinstvenom biračkom spisku propisano je da se birač koji ima boravište u inostranstvu upisuje u birački spisak prema poslednjem prebivalištu pre odlaska u inostranstvo, odnosno prema poslednjem prebivalištu jednog od njegovih roditelja.

Popunjene i potpisane formulare za prijavu i fotokopiju pasoša Republike Srbije treba dostaviti Ambasadi elektronskom poštom na e-mail: serbiaemb@netcabo.co.ao . Molimo da pre slanja proverite tačnost upisanih podataka.


3. Da budete pozvani na glasanje u Ambasadi u Luandi


Posle izvršenog upisa u Jedinstveni birački spisak Ambasada će Vas obavestiti o izvršenom upisu i uputiti poziv za glasanje, koje će se (ako se prijavi najmanje 100 birača) održati 2. aprila 2017. godine od 08:00 do 20:00 časova u prostorijama Ambasade (Rua Comandante N`Zaji 25-27, Alvalade, Luanda). Molimo da u rubrici „Kontakt telefon/e-mail” neizostavno upišete broj telefona ili e-mail radi upućivanja poziva za glasanje. 


Za dodatne informacije i pojašnjenja molimo da se obratite Ambasadi na tel.  +244 222 321 421, ili na e-mail: serbiaemb@netcabo.co.ao .