Printer Friendly Version ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ @ 4 March 2017 10:18 AM

РАСПИСАНИ ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ – ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА БИРАЧЕ

 

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е
ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК ПОДАТКА О ТОМЕ ДА ЋЕ БИРАЧ ГЛАСАТИ У ИНОСТРАНСТВУ

 

Обавештавамо да ће се избори за председника Републике Србије одржати 2. априла 2017. године.


Тим поводом, обавештавају се бирачи - држављани Републике Србије који имају боравиште у  Републици Анголи да могу посредством Амбасаде Републике Србије у Луанди, најкасније до 11. марта 2017. године, поднети захтев да се у Јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим председничким изборима гласати у иностранству, односно у Амбасади Републике Србије у Луанди.


Да бисте остварили своје бирачко право и гласали на предстојећим изборима за председника Републике Србије потребно је:


1. Да се пријавите за гласање у Амбасади Републике Србије у Луанди


На формулару (у прилогу образац који можете преузети на: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_glasanje_u_inostranstvu.doc) који, заједно са фотокопијом пасоша Републике Србије, треба да доставите Амбасади најкасније до 11. марта 2017. године.


2. Да будете уписани у Јединствени бирачки списак у Србији


Свој статус у централном Јединственом бирачком списку, који води Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, можете проверити на веб сајту: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal - уношењем свог јединственог матичног броја грађана (ЈМБГ).


Уколико нисте уписани у Јединствени бирачки списак, уз захтев за гласање у иностранству (у прилогу образац који можете преузети на: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_glasanje_u_inostranstvu.doc), молимо да нам истовремено доставите и захтев за упис у Јединствени бирачки списак (у прилогу образац који можете преузети на: http://www.luanda.mfa.gov.rs/odrzavanje/uploads/Zahtev_za_upis_u_biracki_spisak.doc). Законом о Јединственом бирачком списку прописано је да се бирач који има боравиште у иностранству уписује у бирачки списак према последњем пребивалишту пре одласка у иностранство, односно према последњем пребивалишту једног од његових родитеља.


Попуњене и потписане формуларе за пријаву и фотокопију пасоша Републике Србије треба доставити Амбасади електронском поштом на e-mail: serbiaemb@netcabo.co.ao . Молимо да пре слања проверите тачност уписаних података.


3. Да будете позвани на гласање у Амбасади у Луанди


После извршеног уписа у Јединствени бирачки списак Амбасада ће Вас обавестити о извршеном упису и упутити позив за гласање, које ће се (ако се пријави најмање 100 бирача) одржати 2. априла 2017. године од 08:00 до 20:00 часова у просторијама Амбасаде (Rua Comandante N`Zaji 25-27, Alvalade, Luanda). Молимо да у рубрици „Контакт телефон/e-mail” неизоставно упишете број телефона или e-mail ради упућивања позива за гласање. 

 
За додатне информације и појашњења молимо да се обратите Амбасади на тел +244 222 321 421,  или на e-mail: serbiaemb@netcabo.co.ao .