Printer Friendly Version Одлука о уласку без виза носиоца страних путних исправа @ 12 November 2014 10:30 AM

 

Влада Републике Србије је на седници одржаној 30. октобра 2014. године, усвојила Одлуку о уласку без виза носиоца страних путних исправа, који поседују важећу Шенген визу, визу Велике Британије и осталих држава чланица Европске уније или визу Сједињених Америчких Држава и носиоца страних путних исправа који имају регулисан боравак у државама Шенген зоне, државама чланицама Европске уније или Сједињеним Америчким Државама, која је објављена у „Службеном гласнику РС", број 119 од 31. октобра 2014. године и ступа на снагу 8. новембра 2014. године.

Овом Одлуком, поменуте категорије страних држављана могу, без виза, улазити, транзитирати и боравити у Републици Србији, најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци, с тим да дужина боравка буде усклађена са периодом важења наведених виза или дозвола боравка.
 

Напомена:

Ова одлука се не односи на носиоце путних докумената издатих у складу са међународним конвенцијама (Travel Document, Fremling Pass/Fremden Pass) који морају имати визу за улазак у Р.Србију. Ово важи и у ситуацији када носилац Travel Document-a има регулисан боравак у државама наведеним у Одлуци, када, такође, мора поседовати визу за улазак у Р.Србију.