Printer Friendly Version Stručna praksa u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije u Beogradu @ 26 January 2014 02:21 PM

U skladu sa nastojanjima da se unapredi stručno usavršavanje studenata i postdiplomaca Republike Srbije, usvojen je novi Pravilnik, kojim se uredjuju uslovi i okvir za obavljanje stručne prakse u zemlji i inostranstvu pod okriljem Ministarstva spoljnih poslova.

Stručna praksa sprovodi se prema potrebama i mogućnostima Ministarstva spoljnih poslova i podrazumeva neposredno upoznavanje sa poslovima iz delokruga Ministarstva i državne uprave. Na konkurs se mogu prijaviti punoletni državljani Republike Srbije, koji su studenti osnovnih studija, diplomci ili studenti postdiplomskih studija na fakultetima u zemlji ili inostranstvu, a nisu u stalnom radnom odnosu. Stručna praksa traje najmanje dve nedelje, a najduže šest meseci.

Nakon završetka stručne prakse, Ministarstvo izdaje odgovarajuću potvrdu.

Detaljnije informacije u vezi sa obavljanjem stručne prakse mogu se dobiti na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije - Diplomatska akademija - http://www.mfa.gov.rs.