Printer Friendly Version Стручна пракса у Министарство спољних послова Републике Србије у Београду @ 26 January 2014 02:05 PM

У складу са настојањима да се унапреди стручно усавршавање студената и постдипломаца Републике Србије, усвојен је нови Правилник, којим се уређују услови и оквир за обављање стручне праксе у земљи и иностранству под окриљем Министарства спољних послова.
 

Стручна пракса спроводи се према потребама и могућностима Министарства спољних послова и подразумева непосредно упознавање са пословима из делокруга Министарства и државне управе. На конкурс се могу пријавити пунолетни држављани Републике Србије, који су студенти основних студија, дипломци или студенти последипломских студија на факултетима у земљи или иностранству, а нису у сталном радном односу. Стручна пракса траје најмање две недеље, а најдуже шест месеци.
 

Након завршетка стручне праксе, Министарство издаје одговарајућу потврду.
 

Детаљније информације у вези са обављањем стручне праксе могу се добити на сајту Министарства спољних послова Републике Србије - Дипломатска академија -  http://www.mfa.gov.rs.