Printer Friendly Version Učešće Ambasade na Izložbi medjunarodne gastronomije @ 23 September 2013 07:52 PM

Na poziv predsednice Fondacije "Agostino Neto" Marije Euženije Neto, udovice A. Neta, u okviru manifestacija vezanih za obeležavanje 91. godišnjice rodjenja prvog angolskog predsednika i 50. godišnjice Afričke unije, Ambasada je učestvovala (14.09.2013.) na "Izložbi medjunarodne gastronomije" u mestu Katete, u blizini Luande.

Degustacija tradicionalnih srpskih jela izazvala je veliko interesovanje domaćih posetilaca, kao i predstavnika drugih ambasada, zbog čega je naš štand bio najposećeniji. Posetioci su tokom degustacije ostajali u razgovoru sa predstavnicima Ambasade, interesujući se za nacionalnu kuhinju, folklor i znamenitosti RS.

Pored tradicionalnih srpskih specijaliteta, za goste je posebno bila atraktivna i ženska narodna nošnja iz Šumadije koju je nosila supruga ambasadora. Posetioci su se raspitivali za način izrade i naše narodne običaje i tražili da se zajedno fotografišu.

Prilikom posete srpskom štandu, g-dja Marija Neto je zahvalila za učešće Ambasade i probala tradicionalna srpska jela. Ambasador Dragan Marković je u kraćem razgovoru podsetio na višedecenijsko prijateljstvo srpskog i angolskog naroda i istakao da se ljudi u Srbiji sećaju Agostina Neta kao velikog prijatelja.

(Slike sa Izložbe možete pogledati u Foto galeriji)