Printer Friendly Version Учешће Амбасаде на Изложби међународне гастрономије @ 23 September 2013 06:40 PM

На позив председнице Фондације "Агостино Нето" Марије Еуженије Нето, удовице А. Нета, у оквиру манифестација везаних за обележавање 91. годишњице рођења првог анголског председника и 50. годишњице Афричке уније, Амбасада је учествовала (14.09.2013.) на "Изложби међународне гастрономије" у месту Катете, у близини Луанде.

Дегустација традиционалних српских јела изазвала је велико интересовање домаћих посетилаца, као и представника других амбасада, због чега је наш штанд био најпосећенији. Посетиоци су током дегустације остајали у разговору са представницима Амбасаде, интересујући се за националну кухињу, фолклор и знаменитости РС.

Поред традиционалних српских специјалитета, за госте је посебно била атрактивна и женска народна ношња из Шумадије коју је носила супруга амбасадора. Посетиоци су се распитивали за начин израде и наше народне обичаје и тражили да се заједно фотографишу.

Приликом посете српском штанду, г-ђа Марија Нето је захвалила за учешће Амбасаде и пробала традиционална српска јела. Амбасадор Драган Марковић је у краћем разговору подсетио на вишедеценијско пријатељство српског и анголског народа и истакао да се људи у Србији сећају Агостина Нета као великог пријатеља.

(Слике са Изложбе можете погледати у Фото галерији)