Printer Friendly Version Poseta prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića Angoli @ 27 March 2013 03:00 PM

POSETA PRVOG POTPREDSEDNIKA VLADE I MINISTRA ODBRANE

ALEKSANDRA VUČIĆA ANGOLI (24.–27.2.2013)

                     

               Tokom posete, prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić je imao razgovore sa ministrom nacionalne odbrane Kandidom Pereirom duš Santušem Van-Dunemom i susret sa predsednikom Republike Žozeom Eduardom duš Santušem.

               Dva ministra su pozitivno ocenili rezultate dosadašnje saradnje i razmotrili mogućnosti njenog daljeg jačanja u izgradnji vojne infrastrukture, vojno-ekonomskoj oblasti i dogovorili oblike dalje vojno-obrazovne saradnje. Dva ministra su potpisali zajedničku izjavu o razgovorima.

               U razgovoru sa predsednikom Eduardom duš Santošem pozitivno su ocenjeni bilateralni odnosi i daradnja koji imaju dugu istoriju. Bilo je reči o daljem razvoju saradnje dve prijateljske zemlje u oblasti odbrane, ekonomije i obrazovanja angolskih kadrova u R.Srbiji.

               Prvi potpredsednik vlade i MO A.Vučić je uručio pismenu poruku predsednika R.Srbije Tomislava Nikolića i preneo njegov poziv angolskom predsedniku da poseti Srbiju. Izrazio je zahvalnost za angolsku podršku R.Srbiji u očuvanju integriteta i suvereniteta zemlje.

               Prvi potpredsednik Vlade i MO А.Vučić je imao susret sa angolskim i srpskim privrednicima, posetio novosagradjeno stambeno naselje Kilamba u predgradju Luande, centralnu vojnu bolnicu, 101 oklopnu brigadu, memorijal herojima bitke kod Kifangonda i postavio kamen temeljac nove vojne bolnice u Luandi koju će graditi srpski gradjevinari.