Printer Friendly Version Посета првог потредседника владе и министра одбране Александра Вучића @ 23 March 2013 02:58 PM

                                                      Посета првог потпредседника владе и министра одбране 

Александра Вучића Анголи (24 – 27.2.2013)

 

               Током посете, први потпредседник владе и министар одбране Александар Вучић је имао разговоре са министром националне одбране Кандидом Переиром душ Сантушем Ван-Дунемом и сусрет са председником Републике Жозеом Едуардом душ Сантушем.

               Два министра су позитивно оценили резултате досадашње сарадње и размотрили могућности њеног даљег јачања у изградњи војне инфраструктуре, војно-економској области и договорили облике даље војно-образовне сарадње. Два министра су потписали заједничку изјаву о разговорима.

               У разговору са председником Едуардом душ Сантошем позитивно су оцењени билатерални односи и сарадња који имају дугу историју. Било је речи о даљем развоју сарадње две пријатељске земље у области одбране, економије и образовања анголских кадрова у Р.Србији.

               Први потпредседник владе и МО А.Вучић је уручио писмену поруку председника Р.Србије Томислава Николића и пренео његов позив анголском председнику да посети Србију. Изразио је захвалност за анголску подршку Р.Србији у очувању интегритета и суверенитета земље.

               Први потпредседник владе и МО А.Вучић је имао сусерт са анголским и српским привредницима, посетио новосаграђено стамбено насеље Киламба у предграђу Луанде, централну војну болницу, 101 оклопну бригаду, меморијал херојима битке код Кифангонда и поставио камен темељац нове војне болнице у Луанди коју ће градити српски грађевинари.